Hello epeszappan, pápá folt!

Orbán Szilvi | április 08, 2014

Epeszappan. Sokakban ellenszenvet vált ki, de van olyan, akit konkrétan hányinger kerülget e szó hallatán. Én sem vagyok nagyon odáig érte, de mit lehet tenni, ez van, hiszen az egyik alkotóeleme a marhaepe kivonat. Már egy ideje porosodott a polcon, de most úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt és kipróbálom. 

Az alany Ő téli kabátja volt, annak is a gallérja, amit már egy korábbi mosás alkalmával sem sikerült kitisztítani. Nem tudom, hogy mit csinált vele, de egyszerűen nem vitte ki a mosószer. Persze, persze mondhatjuk azt is, hogy a házi mosószer nem olyan hatékony (amúgy ugyanolyan, mint a drága bolti szerek, csak sokkal olcsóbb...), mint a Persil, Ariel és társai, de szerintem ezek sem tudtak volna vele mit kezdeni (korábbi bolti mosószeres emlékeimben kutatva legalábbis sokszor cserben hagytak ilyen téren).



Fogtam a kabát gallérját (jobban mondva az egész kabátot), langyos vízzel benedvesítettem a galléron található foltot, majd alaposan bedörzsöltem a szappannal, sőt egy kicsit még körömkefével is végigmentem rajta biztos, ami biztos. Egy kicsit állni hagytam (kb. negyed óra), majd beraktam a gépbe 30 fokos mosásra. Mosószernek a sajátomat használtam, mást nem adtam mellé, öblítőnek pedig mosóparfümmel illatosított ecetet. Miután végzett a gép, már akkor látszott, hogy eltűnt a folt, de nem akartam egyből az egekbe magasztalni ezt a szappant, mert hátha csak azért nem látszik, mert vizes. De miután megszáradt a kabát, akkor sem volt ott a folt! Korábban már húgom is beszámolt róla (Levente mellett jó pár bébikajás előkét kitisztított már vele), meg máshol is olvastam, hogy mennyire hatékony, de valahogy mindig vonakodva nézegettem a polcon a kis dobozt. És ami a legjobb, hogy sokkal olcsóbb, mint a többi márkás folttisztító, csak túl kell magunkat tenni a nevén :D 


Bármilyen folttal megbirkózik, legyen az zsír, gyümölcslé, kávé, kakaó, fű és a többi. Meg kell nedvesíteni langyos vízzel a foltos ruhát, bedörzsölni a szappannal (egy puha kefét is bevethetünk, én azért használtam körömkefét, mert olyan anyagból van a kabát, hogy nem árt neki), egy kicsit állni hagyni, majd mehet a mosásba a többi ruha közé, nem szükséges előtte kiöblíteni. Ha tartunk attól, hogy kifakítja a ruhát, előtte egy nem látható helyen tegyünk vele próbát. Használat után a biztonság kedvéért mossunk kezed, nehogy a szemünkbe kerüljön, az nem tesz jót :)
Nem kell nekünk drága Vanish vagy Ariel. Ha azokkal is hajlandóak vagyunk előkezelni a foltokat, akkor ezzel is menni fog, egyáltalán nem jelent plusz terhet. Az illata semleges (illatanyag van benne, de nem nagyon érződik, nem büdös), semmi nem emlékeztet bennünket arra, hogy marhaepéből készült volna, s még a színe sem zöld...sima, átlagos fehér/krém színe van. 

Kapható a DM-ben (bár állítólag az nem olyan hatékony), Müllerben, de rendelhető webshopból is, Gallseife néven keressétek :)

Egy próbát mindenképp megér, aztán higgyétek el, csak ezt fogjátok használni folttisztításra ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése