Karácsonyi készülődés 3. hét | Gyerekszoba + dekoráció

Orbán Szilvi | november 17, 2014
 
⛄ Eleged van abból, hogy karácsony előtt pár nappal (vagy éppen pont előtte) romokban áll a lakás, sírhatnékod van, mert azt sem tudod, mihez fogj hozzá? Szeretnél stresszmentesen és kapkodás nélkül készülni az ünnepekre? Szeretsz mindent megtervezni? És listát írni? Ha mindenre IGEN volt a válasz, akkor itt a helyed! Ne legyen katasztrófa a karácsony! ⛄  

Nálunk gyerekszoba nincs, de mivel sokan vannak, akinek van, nem szerettem volna kihagyni a készülődésből, a listán azok vannak, amiket én végeznék el, ami talán szóba jöhet egy gyerekszobában :) Akinek van csemetéje, hozzászólásban nyugodtan kiegészítheti, hogy a többi anyukának hiteles segítség legyen ;) 

Ha már a múlthéten nem sikerült végezni a feladatokkal, és nincs gyerekszoba, így ezen a héten bepótoljuk őket. Most már végeznünk kell, nincs mese :D

Lomtalanítás

Mint minden helyiségben, néha itt sem árt átnézni, átválogatni a játékokat. Nézzük át, hogy mivel játszik/játszanak a legtöbbet, amihez hozzá sem nyúlnak azokat gyűjtsük össze. Jön a karácsony, idén is lesz cipősdoboz akció, szerezzünk örömet egy másik gyerkőcnek ;)
Ugyanez vonatkozik a ruhákra is, nézzük meg, hogy mi jó még rá, amit kinőtt és jó állapotban van - és van szívünk megválni tőle -, felajánlhatjuk a rászorulóknak. Ha vannak olyanok, amikkel ritkán játszanak, tegyük el őket, majd cserélgessük, így a régi játék is jelenthet újdonságot :)

Takarítás

A gyerekszobára biztos több időt kell szánni, és valószínűleg örökös szélmalomharc a rendrakás és tisztán tartás, de azért ilyenkor "illik" rendesen kitakarítani, elérni olyan helyekre is, ahova máskor nem nagyon szoktunk. Tudom, hogy gyerek mellett ez nem olyan könnyű, pláne, ha épp csendespihenő van. Ilyenkor próbáljuk meg beosztani a teendőket azokra az időkre, amikor fenn van, a nagyobbakat pedig akár be is vonhatjuk, hogy ők is hasznosnak érezzék magukat. 

Az én képzeletbeli listámon a következő teendők szerepelnek:
❆ pókhálózás
❆ ajtó lemosása
❆ villanykapcsoló lemosása
❆ játékok átmosása, plüssök kimosása (ha tudja nélkülözni őket :))
❆ polcok lemosása
❆ matrac kitisztítása (szódabikarbónát szórjunk rá, hagyjuk állni, majd porszívózzuk ki)
❆ ágykeret lemosása
❆ ágy alatt kitakarítani (rejtett éléskamrát kiüríteni :D)
❆ ruhák rendbetétele a szekrényben
❆ ablakpucolás
❆ függöny kimosás (ha kell, akkor vasalása)
❆ szekrények le-és kimosása
❆ lámpaburák lemosása
❆ radiátor lemosása
❆ szemetes kiürítése
❆ ágyneműhuzat csere

Ha esetleg valami kimaradt, ahogy fenn írtam, nyugodtan egészítsétek ki ;)

Karácsonyi előkészület

❆ Kezdjük el összeállítani a dekorációt, de ha még korainak tartjuk, nem muszáj feltenni őket.
❆ Kezdjünk el inspirálódni az adventi naptár és koszorú terén, ezekhez is elkezdhetjük beszerezni az alapanyagokat.
❆ Ilyenkor már lehet "téliesíteni" a lakást, szerezzünk be gyertyákat, a télre jellegzetes illatait, fűszereit (ánizs, fahéj, narancs). 
❆ Vegyünk meg valamit az ajándéklistánkról.
❆ Minden este dolgozzunk egy kicsit az sk. ajándékokon.

6 megjegyzés:

  1. Idén talán még jobban izgulok a karácsony miatt - ez lesz Zalánnak az első. Még nem fogja fel, mi történik, de biztosan tetszeni fog neki a karácsonyfa, amit a tervezett kék-ezüst díszítés helyett nagyon színesre díszítek, és kap pár játékot (már alig várom a pillanatot, ahogy tépi le róluk a csomagolást, a tépkedés nagyon jól megy neki). A főzést felesben oldjuk meg anyuval, nálunk most a férjem főz pár ételt, szóval ezt kell megbeszélnünk, plusz közben két hét múlva keresztelő, kicsit keresztülhúzva a számításokat. De sebaj.. lehet kicsist sietős lesz, kicsit káoszos, meg biztosan csúsznak be bakik,de ez lesz az első igazán családi karácsonyunk :) A takarítással könnyyű dolgom van, Zalán még velünk van egy szobában, így a hálóhoz hozzácsapva ilyen kis fél-zóna az ő területe, a napi feladatokon túl egyszerűen előrehozom a kiságyának lemosását,matrac szellőztetését, és ennyi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos szép és felejthetetlen lesz az első családi karácsonyotok :)

      Törlés
  2. Off: a random bejegyzés modult hogy csináltad? Megöl a kíváncsiság :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek az oldalnak a segítségével csináltam meg ;)

      Törlés
    2. De idióta vagyok, a linket meg lehagytam....

      http://bloggercando.blogspot.hu/2014/05/all-in-one-post-feed-widget-for-blogger.html

      Törlés